Modetrends voorjaar en zomer 2015

0
zomer 2015

Het voorjaar is begonnen en de winterjassen kunnen weer de kast in. Belangrijk dus om je goed te kleden wanneer de voorjaarszon doorbreekt. Eerder schreven we over de perfecte winterlook en trends die veel werden gedragen de afgelopen winter. Nu de zomer voor de deur staat gaan we in op de belangrijkste kleuren en materialen voor de zomer 2015. De verschillende fashion weeks zijn geweest en dus weten we wat het nieuwe modebeeld wordt. De belangrijkste trend die naar voren is gekomen tijdens deze weken is het jaren 70-sfeertje.

Kleur

Deze zomer zijn de kleuren die je veel gaat zien een mix van helder ingetogen kleuren, lichte pasteltinten en natuurlijke nuances. Het kleurgebruik is overwegend koel en zacht maar wordt afgewisseld met een aantal warme kleuren zoals Toasted Almond, Strawberry Ice en Custard.

Stofgebruik

De belangrijkste stoffen voor deze zomer zijn denim, suède, transparante materialen en leer. Voor het spijkergoed is hot, en dan het liefst in een couture versie. Afgelopen winter zag je de gescheurde en gebleekte versies, maar deze maken nu plaats voor heel lichte of juist heel donkere denim jasjes, blazers, broeken, rokken en shorts.

Daarnaast zijn franjes een trend waar we niet omheen kunnen deze zomer. Tijdens de fashion weken zagen we ze in zijde, leer en in suède. Ze bungelen aan zomen van jurken, rokken, tassen en bikini’s.

mode zomer 2015

Prints

De trend die dit jaar doorzet is de vrolijke tropische print met ananassen, bloemen en vogels. Daarnaast doen de dierenprints het goed deze zomer en gaan we steeds meer blokmotieven zien. Deze blokmotieven zijn er in ruiten, vierkanten en kubussen die soms gecombineerd worden met elkaar waardoor het geheel een fantasierijke en luchtige uitstraling krijgt.

bloemenprint

Reacties zijn gesloten.