DIY: Je eigen houten kunstwerk maken

0
houten knutseldoek wandbord

Je slaapkamer pimpen? Iets leuks voor aan de muur, maar je hebt geen idee wat? Dit ‘doek’ kun je eenvoudig zelf maken. En het staat superleuk in je kamer als je er zelf iets creatiefs mee doet. Je maakt deze kunstwerkjes van pallet- of steigerhout en daarna kun je ze zelf versieren. Beschilder ze met mooie kleuren in de stijl van jouw kamer, plak er de leukste vriendinnenfoto’s op (of van die hele leuke jongen waar je al zo lang smoor op bent) of hang er haakjes aan zodat je er je mooiste spulletjes of sieraden aan kan hangen.

Hoe zet je dit in elkaar?

steigerhoutEigenlijk heb je niets meer nodig dan een grote plank pallet- of steigerhout, die je in 3 (gelijke) delen kunt zagen. Je kunt bijvoorbeeld drie plankjes naast elkaar hangen. Zo krijg je een mooi vierkant, maar hier kun je in variëren. De kleur van het hout maakt niet zoveel uit, kies wat jij mooi vindt. Als je de plankjes gaat verven, kun je wel het beste een wat lichtere houtsoort nemen.

Zorg dat de plankjes, van ongeveer 10 cm breedte en 1,5 cm dikte, even lang zijn, rond de 30 cm. Zaag deze met een hand- of cirkelzaag op maat. Doe dat niet zomaar zelf maar vraag even aan je handige vader of buurman of zij dat willen doen. Je kunt ook een kant-en-klaar pakketje kopen, dat je heel simpel in elkaar kunt zetten. Maar met wat steigerhout (vaak kun je op bijvoorbeeld Marktplaats heel goedkoop aan pallets in de buurt komen) ben je een stuk goedkoper uit.

Je kunstwerk ophangen aan de muur

Timmer of lijm (of allebei voor extra stevigheid) de plankjes aan elkaar door aan de achterkant twee extra stevige latjes te plaatsen. Deze latjes moeten niet te dik zijn, want anders krijg je een lelijke open ruimte achter je doek. Plak hier ophanghaakje aan, zodat je je werk aan de muur kunt hangen. Als je er niet te veel zware objecten aanhangt en het hout niet te zwaar is, is een simpele spijker genoeg. Anders moet je misschien een gaatje boren.

Toch allemaal teveel werk? Er zijn ook borden die al helemaal klaar zijn, die hoef je alleen maar aan de muur te hangen. Leuk voor je Sinterklaas/Kerst verlanglijstje!

Versier hierna je houten doek! Hieronder geven we je wat inspiratietips.

Follow Lisa Jakobsen’s board Wandbord on Pinterest.

Reacties zijn gesloten.