27 procent van Nederlandse vrouwen met een smartphone speelt Candy Crush Saga!

0
article-2463636-0C8F8CD400000578-992_634x389

Hoewel er relatief minder gamer girls zijn in vergelijking met gamer boys kunnen vrouwen er wel degelijk wat van als het aankomt op spelletjes spelen voor op de smartphone.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat op zo’n 27% van alle vrouwen smartphones in Nederland een of meerdere versies van Candy Crush Saga geïnstalleerd staat en deze ook actief gebruikt wordt.

Candy Crush populairst bij vrouwen

In totaal zijn er in Nederland zo’n 2,6 miljoen smartphones waar Candy Crush Saga op geïnstalleerd staat. Dat is omgerekend bijna 22% van alle smartphone gebruikers, hiermee is het ook meteen het populairste mobiele spelletje in ons land.

Van alle vrouwen die een smartphone bezitten heeft meer dan een kwart Candy Crush op de telefoon staan, dit in vergelijking met 17% van alle mannelijke smartphone gebruikers.

Bovendien laat het onderzoek zien dat er jaarlijks ook steeds meer vrouwen bijkomen die Candy Crush spelen (+2% ten opzichte van 2015) terwijl dit aantal bij de mannen juist daalt met zo’n 3% in vergelijking met vorig jaar.

Candy Crush Saga

Koop/verkoop apps in opkomst

Andere apps waarmee je producten of services kunt kopen zoals de marktplaats app en de app van vakantieveilingen worden overigens steeds vaker gebruikt door zowel mannen als vrouwen.

Ongeveer een derde van alle smartphone gebruikers in Nederland maakt gebruik van een dergelijke app. Dit soort apps worden echter wel door een oudere leeftijdsgroep gebruik, namelijk door mensen tussen de 30 en 39 jaar.

Reacties zijn gesloten.